inngangsparti.jpg
Entre.jpg
Gang.jpg

Leilighet (Ridabu)

Leiligheten har 5 sengeplasser fordelt på 2 soverom og leies ut per døgn (midtuke), helg eller uke. 

 

Spiseplass.jpg
kjøkken.jpg
spiseplass.jpg
Stue.jpg
kjøkken2.jpg
Sov 1 vid.jpg
Sov2.jpg
Dusj.jpg
Bad.jpg
Stue terassedør.jpg

Ridabu er ei lita bygd som ligger rett ved E6 og er en forstad til Hamar.

Hamar er ikke én, men to byer: Den ene er den travle og moderne administrasjons- og handelsbyen. Den andre er middelalderbyen, delvis skjult under jorden på Domkirkeodden. Den som skal oppdage byens sjel, må søke spenningen mellom den gamle og den nye byen. For det er denne dobbeltheten; stemningen av drømmende ro og mild ettertenksomhet, sammen med det moderne og urbane, som gjør opplevelsen av Hamar til noe eget.

På Domkirkeodden, det fineste området ved Mjøsa, finner vi middelalderbyen Hamar-kaupangen fra ca. 1050. Her på Domkirkeodden møter vi en spennende middelaldersamling og en landskjent urtehage. Her ligger Hamardomen, skapt av en historisk domkirkeruin og med et moderne glassbygg over. I dag i bruk som et spennende og særegent kirkerom og et utradisjonelt konsertlokale.
 
Strandstuen, nabo til Hamar domkirke, er Hamars eldste hus og her finner vi i dag Kirsten Flagstad museet. Kirsten Flagstad, Hamars kjente operastemme, ble født den 12. juli 1895 nettopp her i Strandstuen i Kirkebakken. I tillegg finner vi Norsk Jernbanemuseum i Hamar. Dette ble etablert i Hamar allerede i 1896, og er nærmeste nabo til Domkirkeodden.

Norsk Utvandrermuseum ligger på Åkershagan like sør for kommunegrensa, nær E6. Organisatorisk er det tilknyttet Domkirkeodden. Mjøsas hvite svane, hjuldamperen Skibladner som hver sommer trafikkerer Norges største innsjø, er også en viktig del av Hamars identitet.

Av mer moderne attraksjoner, er OL-hallene Vikingskipet og Hamar OL-Amfi verdt å nevne i tillegg til det nye Hamar kulturhus og arkitektonisk spennende Hamar rådhus, tegnet av arkitektfirmaet Snøhetta. Et fantastisk svømme- og idrettsanlegg har vi også i Ankerskogen.

I tillegg til det urbane by- og kulturlivet, består Hamar av store arealer med skog, myrer og langstrakte fjellvidder. Her er det rike rekreasjonsmuligheter, både for store og små. Fra Hamar er det kort vei opp til Hedmarksvidda, et populært utfartsområde, sommer som vinter, med et sammenhengende sti- og løypenett helt inn i Rondane. Gåsbu ligger 12 km fra Ridabu. I tillegg ligger Hamar mellom 1 og 1 ½ time fra tre av Norges største alpinanlegg (Kvitfjell, Hafjell og Trysil). Til Budor alpinanlegg (Løten) er det under 30 minutter.
 
Med sin sentrale beliggenhet, er Hamar et trafikknutepunkt for både vei og jernbane. Med tog tar det 50 minutter fra Hamar til Gardermoen.  Med bil bruker man i underkant av 1 ½ time fra Hamar til Oslo.

Friluftsliv

 

Variert natur

 

Vang Almenning tilbyr enorme turmuligheter både sommer og vinter. Utgangspunktet er Gåsbu eller videre innover langs Fjellvegen. Godt merkede turstier og muligheter for både toppturer så vel som vandring i skog og åpent terreng. Flott sykkelterreng innover fjellveiene og på tilrettelagte sykkelstier i utmark. Gode fiskemuligheter i elver og fjellvann med ørret og røye (fiskekort selges på Gåsbu).

 

Duften av skog og multemyr

 

Hedmarksvidda byr på både vill og uberørt natur, skog, åpent landskap, fjelltopper over og under tregrensa, fjellvann, elver og fossefall, koier og gamle sætre. Gode muligheter for sanking av sopp og bær, blant annet multer. I sommersesongen er veien tilknyttet Østerdalen. Helårsvei til Gudbrandsdalen fra Bringbu.

 

Langrenn

 

Dette er et av Norges mest snøsikre områder og med løypenettet rett utenfor hytteeiendommen så har du ski in/ut langrenn. Det store løypenett har tilknytningsløyper til hele Hedmarksvidda; ca. 35 mil med velpreparerte skiløyper hvorav 12 km lysløyper. Gåsbu langrennssenter arrangerer årlig en rekke skirenn, blant annet Stenfjellrunden og Sjusjøen–Gåsbu.

 

Familievennlig

 

Ved Gåsbu ligger en ca. 3 km lang natursti som er lett tilgjengelig og godt tilrettelagt med gapahuker, bålplasser og utkikkstårn. God framkommelighet for barnevogner. På Gåsbu finnes et skileikområde med flombelyst akebakke, like ved langrennsarenaen. I skisesongen tilbys organisert skileik for barn.