top of page

BLÅBÆRHYTTA (Gåsbu hyttegrend)

Blåbærhytta i Bringebærstien ligger i Gåsbu hyttegrend, ca 15 km fra Hamar sentrum med alt hva byen har å by på. Gåsbu er et av Norges mest snøsikre områder. Stort løypenett med tilknytningsløyper til hele Hedmarksvidda; ca. 35 mil med velpreparerte skiløyper hvorav 12 km lysløyper. Det er også akebakke, grillplass og skistadion på Gåsbu.

Dette er en skikkelig laftet, godt isolert hytte med koselig innredning. Strøm og wifi er inkludert i prisen. Hytta består av stue, kjøkken, gang, bod, 3 soverom + hems, dusj, wc og badstu. Fullt møblert med sengetøy og kjøkkenutstyr med dekketøy. Det er TV i hytta - gjester må ha egen cromecast eller lignende for egen streaming. Koselig uteplass med grill, bålpanne og utemøbler.


Hamar alpinanlegg - Lierberget i Vang - med hoppbakke ligger kun 4 kilometer fra Ormseter. Budor slalombakke ligger ca 6 km unna.

Vang Almenning tilbyr enorme turmuligheter både sommer og vinter. Utgangspunktet er Gåsbu eller videre innover langs Fjellvegen. Godt merkede turstier og muligheter for både toppturer så vel som vandring i skog og åpent terreng. Flott sykkelterreng innover fjellveiene og på tilrettelagte sykkelstier i utmark. Gode fiskemuligheter i elver og fjellvann med ørret og røye.

Hedmarksvidda byr på både vill og uberørt natur, skog, åpent landskap, fjelltopper over og under tregrensa, fjellvann, elver og fossefall, koier og gamle sætre. Gode muligheter for sanking av sopp og bær.


Link til web kamera på Gåsbu:
https://xn--vindn-qra.no/webkamera/innlandet/hamar/vang-p%C3%A5-hedmark-g%C3%A5sbu-langrennssenter-gasbu1-e7eaa9

 

​Møblering av hytta kan avvike noe fra bildene

Er hytta ledig i den perioden du ønsker? Se kalender på finn.no eller ta kontakt: rune@gaasbu.no

Friluftsliv

 

Variert natur

 

Vang Almenning tilbyr enorme turmuligheter både sommer og vinter. Utgangspunktet er Gåsbu eller videre innover langs Fjellvegen. Godt merkede turstier og muligheter for både toppturer så vel som vandring i skog og åpent terreng. Flott sykkelterreng innover fjellveiene og på tilrettelagte sykkelstier i utmark. Gode fiskemuligheter i elver og fjellvann med ørret og røye (fiskekort selges på Gåsbu).

 

Duften av skog og multemyr

 

Hedmarksvidda byr på både vill og uberørt natur, skog, åpent landskap, fjelltopper over og under tregrensa, fjellvann, elver og fossefall, koier og gamle sætre. Gode muligheter for sanking av sopp og bær, blant annet multer. I sommersesongen er veien tilknyttet Østerdalen. Helårsvei til Gudbrandsdalen fra Bringbu.

 

Langrenn

 

Dette er et av Norges mest snøsikre områder og med løypenettet rett utenfor hytteeiendommen så har du ski in/ut langrenn. Det store løypenett har tilknytningsløyper til hele Hedmarksvidda; ca. 35 mil med velpreparerte skiløyper hvorav 12 km lysløyper. Gåsbu langrennssenter arrangerer årlig en rekke skirenn, blant annet Stenfjellrunden og Sjusjøen–Gåsbu.

 

Familievennlig

 

Ved Gåsbu ligger en ca. 3 km lang natursti som er lett tilgjengelig og godt tilrettelagt med gapahuker, bålplasser og utkikkstårn. God framkommelighet for barnevogner. På Gåsbu finnes et skileikområde med flombelyst akebakke, like ved langrennsarenaen. I skisesongen tilbys organisert skileik for barn.

 

Jakt og fiske

 

Generelt om jakt i Vang Almenning

 

Muligheter for småviltjakt. Knappe 2 km nedenfor Gåsbu ligger en av Norges mest moderne og best støydempede jaktskytebaner. Jakttbare viltarter er elg, villrein, rådyr, skogsfugl, rype, hare, due, and, rev, mår, villmink, røyskatt, kråke, nøtteskrike, måker, trost og ravn.


• Krav om minimum 30 dokumenterte treningsskudd.
• Krav om saurenhetsbevis for jakt med hund før 25.09. Beviset kan ikke være eldre enn 2 år.

 

Henvendelser og spørsmål for alle typer jaktkort kan rettes til småviltutvalget i Vang Jakt- og Fiskeforening (VJFF): http://www.njff.no/hedmark/vang/sider/Jakt.aspx.

 

Generelt om fiske i Vang Almenning

 

To større elver, seks sjøer og vann, mange mindre elver og bekker. Ved Puttsjøen er det tilrettelagt for rullestolbrukere. Ørret er det mest vanlige fiskeslaget, men det er også en sjø med røye. Vang JFFdriver et meget godt kultiveringsarbeid med kalking og utsetting av fisk og gjenfangstene er gode. Tilgjengeligheten til de fleste sjøer og vassdrag er meget gode via skogsbilvegnettet.

 

Kjøp av fiskekort

 

• Alle over 16 år må ha gyldig fiskekort.​ Mer info på VJFF sine sider Fiskeutvalget.
• Fiskekort fås kjøpt via SMS som det står oppslått informasjon om på Gåsbu og flere steder i Vang Almenning, og via Inatur på nettet.

Teksten er hentet fra www.vangalmenning.no

bottom of page