top of page

Gåsbustua - storhytte!

Gåsbustua er en høystandard storhytte med opp til 48 sengeplasser.

Hytta er koselig både for store og små grupper. Gåsbustua er familievennlig og flere av rommene er familierom.

Har du lyst til å samle hele storfamilien til en opplevelsesrik og fin ferie? Da er Gåsbustua midt i blinken. Med sengeplasser fordelt på 12 soverom og 2 hemser er det god plass til å ta med hele familien hit. Det er store oppholdsrom som sørger for en god atmosfære. Fellesrommene er i kort avstand til soverom slik at de yngste kan legges og de eldste sitte oppe utover kvelden foran peisen.

Gåsbustua passer for: storfamilier – treningsleirer - kurs - konferanser -seminarer – workshops – kickoffs – disputas – bryllup – bursdager – konfirmasjon og klasseturer. En flott storhytte for alle formål - for idrettslag, firma og private - mindre eller store grupper.

 

Vi har videoprojektor og lerret.

Du bor godt i den store velutstyrte hytta med selvhushold. Kjøkkenet er storkjøkkenutstyrt med det meste man trenger. I spisestuen kan det gjøres plass til over 40 gjester. 

 

På Gåsbustua er det i tillegg fire bad med vask og dusj. På det ene badet er det vaskemaskin. Til sammen er det totalt seks toalett.

Internett er inkludert i leien. Stor tv-stue, passer utmerket til en hvilepause med en god bok og muligheter til underholdning via TV og ulike brett- og kortspill. 

Gåsbu er et sted som byr på et vell av naturopplevelser sommer som vinter. På sommeren er det supre turområder like rundt feriehuset, og vinterstid er det ski in/ut til langrennsløyper/lysløyper og det er ikke langt til alpinanlegg.  Så pakk sekken med sjokolade og godt med drikke, og legg ut på tur til fots eller på ski! Hytta ligger fint i terrenget med nydelig turterreng og gode frilufts- og aktivitetsmuligheter rett utenfor døra.

Fasiliteter

Terrasse, Parkeringsplasser, Internettilgang, Kjøkken,

Barnestol, Grill, Hagemøbler, Kaffetrakter, Oppvaskmaskin, Peis, Rullestolvennlig, TV, Vaskemaskin …

NB! SENGEPLASSER i soverom utgjør 43. Det er ellers madrasser på hemsene, 

 

Røyking utendørs og dyr på forespørsel.

 

Det er dyner og puter i alle senger. Det er også mulig å leie sengetøy og håndklær dersom man ikke har med det selv.

Bestill sengetøypakke på forhånd, så ligger den klar ved ankomst, og dere får litt mindre klesvask når dere kommer hjem.

​Møblering av hytta kan avvike noe fra bildene

 

 

Leies ut til ansvarsbevisste voksne/familier. Aldersgrensen er 23 år for å leie hos oss. 

Er hytten ledig i den perioden du ønsker? Se kalender på finn.no - eller ta kontakt: rune@gaasbu.no

På nedsiden av vår eiendom, mellom Gåsbustua og det nye bygget til Vang Almenning, finnes det 6 ladere til el-bil.

Disse er åpne for alle, og er koblet opp til PlugPay som administrer betalingen.

Billader.jpg
billaderen mot gåsbustua.jpg
billadere.jpg
Velkommen_til_Gåsbu.jpg

Friluftsliv

Hedmarksvidda

Variert natur

 

Vang Almenning tilbyr enorme turmuligheter både sommer og vinter. Utgangspunktet er Gåsbu eller videre innover langs Fjellvegen. Godt merkede turstier og muligheter for både toppturer så vel som vandring i skog og åpent terreng. Flott sykkelterreng innover fjellveiene og på tilrettelagte sykkelstier i utmark. Gode fiskemuligheter i elver og fjellvann med ørret og røye (fiskekort selges på Gåsbu).

 

Duften av skog og multemyr 

 

Gåsbu er et perfekt utgangspunkt for alle som er glad i friluftsliv og naturopplevelser. Fra Gåsbu er det stort løypenett med tilknytningsløyper til hele Hedmarksvidda. Det er ca. 35 mil med velpreparerte skiløyper hvorav 12 km lysløyper. Naturen er vakker året rundt. Vang og Gåsbu er ikke bare en attraktiv vinterdestinasjon, men byr på fantastiske tur- og sykkelløyper også sommerstid. Her kan du bade og fiske i områdets mange fjellvann. Gapahuker, bålplasser og utkikkstårn er det også her. Samtidig har det nærhet til Hamar og Mjøsa kun 15-20 minutter unna med bil. Gåsbu langrennssenter arrangerer årlig en rekke skirenn, blant annet Stenfjellrunden og Sjusjøen–Gåsbu.

 

Familievennlig

Om du aldri har vært på fjellet om vinteren, men gjerne vil prøve – ja, da er Hedmarksvidda Norges snilleste turområde. Her ligger de ubetjente turistforeningshyttene Målia og Lageråkvisla, enkle turmål selv ganske små barn klarer å nå. Ved Gåsbustua ligger en ca. 3 km lang natursti som er lett tilgjengelig og godt tilrettelagt med gapahuker, bålplasser og utkikkstårn. God framkommelighet for barnevogner. På Gåsbu finnes et skileikområde med flombelyst akebakke, like ved langrennsarenaen. I skisesongen tilbys organisert skileik for barn.

 

 

naturstien på gåsbu.jpg
Duften av skog og multemyr.jpg
Septemberkos.jpg

Jakt og fiske

 

Generelt om jakt i Vang Almenning

 

Muligheter for småviltjakt. Knappe 2 km nedenfor Gåsbu ligger en av Norges mest moderne og best støydempede jaktskytebaner. Jakttbare viltarter er elg, villrein, rådyr, skogsfugl, rype, hare, due, and, rev, mår, villmink, røyskatt, kråke, nøtteskrike, måker, trost og ravn.


• Krav om minimum 30 dokumenterte treningsskudd.
• Krav om saurenhetsbevis for jakt med hund før 25.09. Beviset kan ikke være eldre enn 2 år.

 

Henvendelser og spørsmål for alle typer jaktkort kan rettes til småviltutvalget i Vang Jakt- og Fiskeforening (VJFF): http://www.njff.no/hedmark/vang/sider/Jakt.aspx.

 

Generelt om fiske i Vang Almenning

 

To større elver, seks sjøer og vann, mange mindre elver og bekker. Ved Puttsjøen er det tilrettelagt for rullestolbrukere. Ørret er det mest vanlige fiskeslaget, men det er også en sjø med røye. Vang JFF driver et meget godt kultiveringsarbeid med kalking og utsetting av fisk og gjenfangstene er gode. Tilgjengeligheten til de fleste sjøer og vassdrag er meget gode via skogsbilvegnettet. 

 

Kjøp av fiskekort

 

• Alle over 16 år må ha gyldig fiskekort.​ Mer info på VJFF sine sider Fiskeutvalget.
• Fiskekort fås kjøpt via SMS som det står oppslått informasjon om på Gåsbu og flere steder i Vang Almenning, og via Inatur på nettet.

 

Teksten er hentet fra www.vangalmenning.no

brummundsjøen.JPG
Fangst og kaffe.jpg
fiskekart vang almenning.jpg
bottom of page